Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 20 mei 2016

Fietsend door het land

18 mei 2016

D66 viert 50-jarig jubileum fietsend door het land

D66 bestaat 50 jaar en viert dat met een driedaagse fietsestafette van 20 tot 22 mei. Door Nederland vinden 12 parallelle fietsestafettes plaats; één in elke provincie. Het 50-jarig jubileum wordt zo op een duurzame en vrolijke manier gevierd met D66-afdelingen en het hele land. Onderweg worden bezoekjes gebracht aan D66-leden van het eerste uur en wordt er gezamenlijk teruggeblikt op de afgelopen 50 jaar. D66-leider Alexander Pechtold: “Ik ben ontzettend trots op wat D66 heeft bereikt de afgelopen 50 jaar. In 1966 liet D66 een vernieuwend en vooruitstrevend geluid horen en dat doen we nog steeds. Ik heb de partij zien groeien en mede door de inzet van D66 het politieke landschap zien veranderen. 50 jaar later is D66 niet meer weg te denken uit de politiek!”.

Lokale held
Ook in Steenbergen wordt het 50-jarig jubileum van D66 gevierd. Raadsleden en wethouder nemen met de lokale afdeling van D66 deel aan de fietsestafette. Al fietsend door Steenbergen, met regionale collega’s, blikken zij terug op wat D66 in de gemeente heeft bereikt. Dit was niet gelukt zonder hulp en steun van lokale ondernemers en bewoners. D66 wil een jonge lokale held, waarderen en deze dag extra in het zonnetje zetten.

“Matthieu Perdaems is een jonge lokale ondernemers in Steenbergen, D66 wil hem als voorbeeld ondernemer in het zonnetje zetten. Perdaems is een startende ondernemer, die zijn mechanisatie bedrijf op Reinierpolder uit het pand ziet groeien. Vooruitstrevend en toekomstgericht, is hij ook blij met de ontwikkelingen welke er nu in Steenbergen plaats gaan vinden, n.l. ruimte creëren voor uitbreiding en nieuw te vestigen ondernemers. Door het acquisitieplan kan de gemeente Steenbergen, de mogelijkheden om uitvoering te geven aan toekomstgerichte initiatieven en ontwikkelingen ten uitvoer te brengen. Daar wil hij graag bij zijn, samen werken en aanpakken. Onze lokale held Matthieu is een voorbeeld waar wij als partij, D66 voor staan.

Waarderingslintje
Zaterdag 21 mei, om ± 16.30 uur zal een landelijke vertegenwoordiger het waarderingslintje, tijdens een kort samenzijn op de Markt bij de Gummariskerk uitreiken aan M. Perdaems. Daarbij zijn de wethouder en andere Steenbergse D66 (raads) leden aanwezig.
Waar zij daarna samen met een Roosendaalse (raads) delegatie de fietsestafette die zaterdag morgen in Breda gestart is, voor West Brabant afsluiten.

Voor meer informatie

Website: d66.nl/50jaar en d66.nl/jubileum-fietsestafette