Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 4 juni 2017

Gasten van de Staten, bezoek provinciehuis

‘Gasten van de Staten’ bezoek provinciehuis,

Ons raadslid Hanneke Somers heeft op vrijdagmiddag 7 april 17 deelgenomen aan een meeting op het provinciehuis te Den Bosch. Zij is daar vaker geweest maar wilde eens een ontmoeting met andere belangstellenden en een rondleiding meemaken. De middag werd georganiseerd door de Provinciale Statenfractie van D66. Belangstellenden kwamen uit o.a. Boxtel, Breda, Prinsenbeek en dus ook onze gemeente.

De start begon om 12:00 uur met een lunch en eerste onderlinge kennismaking. Daarna gaf Arend Meijer een toelichting, na een promo-film over ons Brabant, over de provinciale organisatiestructuur. Vergelijkbaar met die van een gemeente maar de schaal waarop is allemaal wat groter.
We volgden een deel van een themabijeenkomst over de diverse investeringsfondsen van onze provincie.
Vervolgens kregen we een rondleiding door het gebouw: van de ondergrondse bunkerkelder tot de bestuur vleugel met grote, kunstzinnige wandtapijten aan de muren.

Tot slot kwamen we samen voor een nazit om door te praten met een deel van de provinciale fractie. Hanneke heeft de hand geschud met Tineke Klitsie. Zij merkte op dat de outfit wel een heel andere was dan tijdens de herdenking op Welberg (klaprozenjurk)!
Het nagesprek vond plaats met andere statenleden. Zeer benaderbaar en aanspreekbaar op lokale thema’s.

Een middag die voor iedereen interessant kan zijn. Politiek geïnteresseerd of niet. Zo had zich ook iemand uit het bedrijfsleven aangesloten voor wie een wereld openging en die zeer positief was over de bijeenkomst.
Zo’n vier keer per jaar wordt de ‘Gasten van de Staten’ ontmoeting georganiseerd. Heeft u interesse, laat dat dan weten bij de provincie en u zult een uitnodiging ontvangen. Het is een aanrader en he is ook een leuke manier om andere mensen uit ons Brabant te ontmoeten.

Hanneke Somers.