Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 14 juni 2021

D66 in de bres voor veiligheid Steenbergseweg (Dinteloord)

Enigszins verbaast en bezorgd heeft D66 gezien en gemerkt dat de Steenbergseweg te Dinteloord is veranderd: er staan een viertal grijze kubussen die ons doen denken aan Oost-Europese architectuur. Wij begrijpen wel waarom deze blokken gekozen zijn (verlagen van de verkeerssnelheid) en staan daar zeker achter maar niet waarom er voor dit type is gekozen: Dinteloord lijkt wel, in vergelijking met Steenbergen, een vestingstad geworden. Wellicht was dit niet helemaal de bedoeling.

Om onze ongerustheid weg te nemen hebben we de volgende vragen gesteld:

  1. Afgelopen week is er in de raad een discussie geweest over workshop graffiti bij het jeugdhonk. Zoals gezegd vinden wij het geen esthetische hoogtepunt voor het begin van het dorp. Bent u voornemens om nog zo’n workshop te plannen voor de jeugd om deze kubussen te verfraaien, met uiteraard de volledige veiligheid voor de deelnemers en instructeurs? De blokken lijken gekopieerd te zijn van Legoland of vanuit Minecraft.
  2. Wij schatten in dat deze blokken zijn neergezet om de snelheid van het verkeer naar beneden te brengen. Het plaatsen van de blokken komt de verkeersveiligheid niet ten goede, integendeel juist. De eerste verkeersongelukken zijn al gemeld bij D66. Wij maken ons zorgen. Wat voor onderzoeken zijn er vooraf geweest voor de afstand en de plaats op de weg van de blokken?
  3. Naar onze mening is er een gebrek aan logische verkeersborden. De verkeersborden met ‘situatie gewijzigd’ zijn amper zichtbaar, waarschuwingsborden en er ontbreken borden waar de voorrang is geregeld, de zogenaamde borden F5 en F6. Wanneer worden deze geplaatst om de verkeersveiligheid enigszins te verbeteren?
  4. Het ene probleem zou zijn opgelost (snelheid) maar helaas doemt zich een ander probleem op: filevorming. Door de onlogische plek van de blokken stroopt het uit- én ingaande verkeer op. Wat gaat u hieraan doen?
  5. In onze carnavalstijd rijden er grote, mooie wagens door onze kernen heen. Voor Dinteloord wordt dit een puzzel. Kunt u garanderen dat voor, tijdens en na de optocht de wagens van de Steenbergseweg kunnen rijden?
  6. Als je vanuit de secundaire weg (vanuit de Johan Frisolaan gezien), de Steenbergse weg richting het centrum wil vervolgen, is de draai te groot. Dit komt vanwege de positie van het blok. Kan hier op zéér korte termijn wat tegen gedaan worden?