Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

D66 Steenbergen stelt kieslijst vast

Woensdag 1 november 2017

D66 Steenbergen stelt top 5 kieslijst vast

STEENBERGEN – Dat Eric van der Spelt als lijsttrekker op de eerste plaats van de Steenbergse D66-kieslijst staat, was al bekend. Gisteravond verbonden de leden van de lokale afdeling ook namen aan de daaropvolgende vier posities. Zodoende gaat D66 op 21 maart 2018 de Gemeenteraadsverkiezingen in met Ad Theuns op een tweede plaats, gevolgd door Tim Huisman op drie en Vincent van den Bosch op vier. Loes Baselier sluit de rij.
Oorspronkelijk zou Hanneke Somers-Neutkens deel uitmaken van deze top vijf, maar zij besloot uit principiële onvrede met de voorgestelde kieslijst haar raadszetel op te geven. “Hierop volgend voelde Loes Baselier de morele plicht om zich voor het belang van de partij hoger te laten plaatsen dan haar bedoeling was,” aldus fractievoorzitter Eric van der Spelt die deel uitmaakte van de Lijst Advies Commissie.
Over de positie die Somers oorspronkelijk was toebedacht, doet Van der Spelt geen uitspraak. “We vinden het nog steeds jammer dat zij deze beslissing heeft genomen, maar daar houden we het bij.”
Jong en ambitieus
De nummer twee, Ad Theuns, is op dit moment al raadslid namens D66 Steenbergen. Tim Huisman daarentegen is nu nog actief als enig raadslid van Steenbergen Anders. De partij heft zich aan het eind van deze raadsperiode op. Huisman is echter nog vervuld van politieke aspiraties en ging op zoek naar een nieuw nest waar hij deze kwijt kan. Bij D66 werd hij met open armen ontvangen gezien de hoge positie die hem is toebedeeld. “Als D66 zijn wij altijd op zoek naar vernieuwing van de top,” legt de fractievoorzitter uit. “Tim Huisman is een jonge, ambitieuze kerel. We zien hem als een goede aanvulling.” Dat hij in Dinteloord woont, is mooi meegenomen. “We hadden al een goede vertegenwoordiging daar in de persoon van partijvoorzitter René de Schutter maar met Tim hebben we er nu ook één die de ambitie heeft om mee te gaan in de fractie.”
Tweede kans
Meer omstreden is de nummer vier, Vincent van de Bosch. De Steenbergenaar trad in november 2015 af als wethouder van D66 na een onaangenaam treffen met Vladimir Horniček. De plaatselijke vlogger maakte tijdens deze confrontatie opnames die hij online zette en veel stof op deden waaien. Onder druk van een meerderheid van de raad trad Van den Bosch af. Voor D66 afdeling Steenbergen, dat het vertrek van Van den Bosch toch al onnodig vond, is het voorval geen enkele reden om de oud-bestuurder niet hoog op de lijst te plaatsen. “Of het een verkiesbare plaats is, zullen de uitslagen uitwijzen,” aldus Van der Spelt. “In onze ogen is Vincent een deskundig politicus. Hij heeft zich jarenlang ingezet voor Steenbergen en is dat sinds zijn vertrek blijven doen voor de plaatselijke afdeling. Bovendien blijven wij van mening dat de emotionele uitglijder die hij maakte, volgde op een periode van getreiter. Dat hij uit zijn slof schoot is dom, maar iedereen verdient een tweede kans.”

Bron: Kijk op Steenbergen 01-11-17

Gepubliceerd op 31-12-2017 - Laatst gewijzigd op 22-11-2018