Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

D66 wethouder Vincent van den Bosch biedt excuses aan.

D66 Wethouder Vincent van den Bosch biedt excuses aan

Tijdens de oordeelsvormende vergadering van de gemeente Steenbergen heeft wethouder Vincent van den Bosch zijn excuses aangeboden aan de aanwezige raads- en commissieleden voor de commotie die is ontstaan naar aanleiding van een video opname die op maandagavond jl is gemaakt. Het excuus is geaccepteerd.

De wethouder gaf toe dat hij onprofessioneel gehandeld heeft.  Hij gaf aan dat de door vermoeidheid na een werkdag van 16 uur deze keer niet de rust kon opbrengen die hij de laatste maanden bij alle andere keren dat hij de filmende ondervrager tegenkwam wel heeft betracht. De filmende meneer houdt zich voortdurend op in de buurt van zijn werk op het gemeentehuis, maar ook in de straat waar de wethouder woont. Hierbij confronteert de man hem , zijn echtgenote en zelfs visite met draaiende camera en voortdurende vragen.  De beelden worden vervolgens bewerkt en gepubliceerd waardoor er ook op internet  grove discussies gevoerd worden. Dit ervaart de wethouder als belastend zeker in het licht van de grimmige sfeer die helaas in Steenbergen is ontstaan door de discussie over de opvang  van vluchtelingen.

‘Politiek is niet voor bange mensen en ik sta voor de beslissingen die ik als bestuurder neem. Daar mogen mensen mij op aanspreken want dat is mijn werk.  Ik vind echter wel dat zelfs bij heftige discussies mijn persoonlijke levenssfeer, en zeker die van mijn familie, gerespecteerd zou moeten worden. ‘ aldus wethouder van den Bosch.

Het bestuur en de fractie van D66 Steenbergen willen benadrukken dat zij haar wethouder volledig steunen. Het optreden van Vincent is te betreuren maar in het licht van de aangegeven grimmige sfeer rond het vluchtelingendebat, wel te begrijpen.

Steenbergen 15-11-2015

Gepubliceerd op 19-11-2015 - Laatst gewijzigd op 22-11-2018